top of page

Георги Блажев за „Окрилена"

Актуализирано: 8.11.2021 г.


„Живеем във време, в което жените могат да гласуват, да заемат ръководни постове, да решават какво да правят с тялото си (в повечето места по света), да свирят футболни мачове, да управляват самолети, да участват в космически мисии на НАСА, а от съвсем скоро и да паркират паралелно 😉 И слава богу. Никога не съм разбирал мъжете, които си падат по „послушни домакини“, които да им „гледат децата“ и „да им готвят“. Такива „мачовци“ често умишлено мачкат половинките си, докато не ги претопят в „тая мойта“, и имат навика да се обръщат към тях в повелително наклонение: „ставаме“, „лягаме“, „отиваме“. Целта им е жената да не излиза навън, за да не получи любовта и уважението, които заслужава, а и дори да ги получи, да се чувства недостойна за тях.


Успялата жена е секси. Независимата жена е секси. Жената, която има избор, е секси. Защото поне аз предпочитам сто пъти повече да бъда избран, вместо да наложа собствените си комплекси за малоценност върху прегазена психически личност. „Мъжът в къщата“ не се познава по това, че използва израза „мъжът в къщата“, а по силата и зрелостта да приеме, че една жена може да върши абсолютно всичко поне толкова добре, колкото него. Освен да играе FIFA. Това не е възможно, сори.


Жените са чудесни. Имат мека кожа, умеят да създадат уют от шишарка и парче локум, събират изумително много багаж в малки куфари, раждат, без да казват „копеле, *** ми се майката“, пишат мейл с едната ръка, хранят дете с втората и чистят дъвка от косата на друго с третата.

Жените са най-шареното нещо, което може да ни се случи. Затова, мъже, нека не бъдем далтонисти". - Георги Блажев



Кой е Георги Блажев? Роден през 1987, Георги Блажев е писател и ТВ водещ. Автор е в проекта „Пощенска кутия за приказки“ и през 2017 г. излиза книгата му „Произход на видовете“. От интервю на „Пощенска кутия за приказки" твърдят следното: „Няколко са основните неща, които определят неговото битие. Ягоди, Ювентус и това да бъде скромен. Освен че пише велики истории за Пощенската кутия за приказки, Блажев е редактор на едни от най-успешните риалити формати в България. Писал е и за Playboy и Maxim, а когато бил на 14 години берял тикви за 8 лева на ден".


Снимки: Жени Вучева


Последни публикации

Виж всички
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page