top of page

ОнлиФенс и сексуалната работа: окриляваща възможност  1. Достъп до пълната печалба

  2. Контрол над условията на работа и безопасност

  3. Заключение

ОнлиФенс е платформа за споделяне на съдържание, която позволява на потребителите си да качват секси (но не задължително голи) снимки и видеа за техните абонати. Абонатите плащат, за да имат достъп до съдържанието на моделите (както се наричат създателите на съдържание там).

В тази поредица от статии разглеждаме въпроса дали ОнлиФенс е нещо позитивно или негативно за феминизма. В първата статия заключихме, че сексуалната работа е работа, а стигмата към нея е несправедлива. Тази статия ще разгледа какво прави ОнлиФенс окриляваща за жените финансова възможност.


Достъп до пълната печалба

Без съмнение, ОнлиФенс предлага по-добри възможности за изкарване на пари от много други форми на сексуална работа. Платформата е направена с цел да овласти моделите като им дава пълен контрол над условията им на работа и печалбата, генерирана от нея.

От една страна, ОнлиФенс окрилява жени, които искат да изкарат пари от сексуална работа именно заради факта, че моделите в платформата прибират всичките приходи от дейността си. При други форми на сексуална работа това не е така. При повечето сексуални услуги - например проституция, стриптийз танци или масажи, по-голямата част от печалбата отива при различни посредници. Такива са сводниците, както и собствениците и мениджърите на заведенията, където се извършва сексуалната работа. В порнографията нещата изглеждат подобно - продуцентите получават повече от порноактрисите, които от своя страна дължат част от печалбата си на агентит