top of page

Мила Михова за Окрилена 🕊

Актуализирано: 8.11.2021 г.



Откакто преди две седмици изгледах Mad Men, не спирам да си мисля за жените тогава, за бабите ни, за майките ни. Толкова ужасно ми се стори онова време, иконизирано в естетиката, роклите, перлите, pin-up-а, Мерилин vs Джаки, на фона на токсичен маскилизъм и тоталната липса на респект и равенство. Не спирам да си мисля за феминизма и визионерството на жените, които са имали силата и смелостта да поискат ПОВЕЧЕ. Да поискат респект. Да поискат възможност. Работа. Права. Пари. Глас. Самостоятелност. И си мисля за това колко път е извървяла жената до това да има фундаментални права, да взима сама решенията си, да не бъде заклеймявана за изборите си, да бъде господар на тялото си, животът ѝ да не се свежда до това да бъде аксесоар в нечий патриархален модел.


Защото жената може да бъде всичко, което поиска. Може да бъде шеф. Кралица. Богиня. И е време вече да не ѝ се налага да бъде воин в люта битка. Защото това никога не е било битка за надмощие. Това е битка за нещо свръх нормално, свръх духовно, свръх човешко- битка за равенство. Това беше дълъг път и бабите ни, майките ни и жените от времето на Mad Men трябва да се гордеят, защото благодарение на тях, днес темата е друга. Днес жената не трябва да бъде просто равна, а да бъде empowered. Не просто като жена с власт, а като жена с мощ. Всепомитаща, изумителна, вдъхновяваща мощ, с която прави всичко и това я прави окрилена и окриляваща.


Това е и мисията на фондация „Окрилена" които заедно с брандът за тениски Bloom Stars създадоха два модела много красиви тениски с послания, които да провокират обществен разговор за равенството, жените с власт и мощ и мъжете, които живеят в мир и удоволствие с това.

Защото men of quality don't fear equality.

Точно толкова просто е."


- Мила Михова


Мила Михова е оперна певица (сопрано) с обещаваща международна кариера. Дъщеря е на примата Дарина Такова. Класира се трета на голям международен конкурс за млади оперни артисти на Римската опера, участва в един от най-престижните оперни фестивали в света - фестивалът "Росини" в Пезаро, а времето си поделя между София, Рим и Монополи, където работи с вокален педагог. Освен да пее тя умее да пише, да готви, да разсмива и да се грижи за котки с много козина. Неотдавна излезе и нейната книга "Не може да бъде" - 19 разказа, събрани от "Пощенска кутия за приказки".


Благодарим на Mила за това, че прие предизвикателството и се включи в кампанията на Okrilena х Bloomstars, която създадохме, за да изразим позицията си за равенството между половете и против насилието на жени. Aко искате и вие да се включите в нашата кампания, тениските ви очакват на сайта на Bloomstars.


Снимки: Жени Вучева



Последни публикации

Виж всички
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page