top of page

Вяра Георгиева: за отглеждането на деца в равноправна среда

Разказа на Вяра от Tabula Rasa за нейното отношение към равноправието


Вяра и нейният съпруг Денис с тениските на Окрилена х Bloomstars

Всички, които ме познават, могат да потвърдят, че темата за равенството ме пали откровено. И не, тя не е отживелица, нито е нещо далечно, което не засяга, живеещите в, както обичаме да го наричаме, западен, европейски, развит свят.


Дискриминацията има много лица, много от тях скрити. Тя се проявява, когато момичета биват отглеждани с единствената мисъл да станат съпруги и майки, когато не се инвестира в образованието им, когато ежедневно биват подценявани на работните си места.Но за да се върнем към нашата тема, а именно родителството, вярваме, че никоя жена не се ражда единствено с идеята да стане съпруга и майка. Това не изчерпва нейната роля, стремежи и мечти. И само един силен мъж може да го разбере.


Защото жените нямат нужда да бъдат носени на ръце, те имат нужда да бъдат окрилявани. Както и децата ❤


🧍‍♂️Ако отглеждате момче, и то иска да си играе с кухня или да бута количка с кукли, не го спирайте. Нали после очаквате да го прави в зрелия си живот?


🧍‍♀️Ако отглеждате момиче, и то иска да рита топка или да играе с писта, не го спирайте. Нали искате да порасне като самостоятелна и независима жена?


Окрилявайте с пример децата си, така че темата за равенството между половете наистина да изчезне с времето. 🕊


Подкрепяме каузата и посланията на Окрилена! Последвайте ги, за да научите какво точно правят. Важно е за нас, важно е и за децата ни.


20 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page