top of page

Мила Михова за Окрилена 🕊

Актуализирано: 8.11.2021 г.Откакто преди две седмици изгледах Mad Men, не спирам да си мисля за жените тогава, за бабите ни, за майките ни. Толкова ужасно ми се стори онова време, иконизирано в естетиката, роклите, перлите, pin-up-а, Мерилин vs Джаки, на фона на токсичен маскилизъм и тоталната липса на респект и равенство. Не спирам да си мисля за феминизма и визионерството на жените, които са имали силата и смелостта да поискат ПОВЕЧЕ. Да поискат респект. Да поискат възможност. Работа. Права. Пари. Глас. Самостоятелност. И си мисля за това колко път е извървяла жената до това да има фундаментални права, да взима сама решенията си, да не бъде заклеймявана за изборите си, да бъде господар на тялото си, животът ѝ да не се свежда до това да бъде аксесоар в нечий патриархален модел.


Защото жената може да бъде всичко, което поиска. Може да бъде шеф. Кралица. Богиня. И е време вече да не ѝ се налага да бъде воин в люта битка. Защото това никога не е било битка за надмощие. Това е битка за нещо свръх нормално, свръх духовно, свръх човешко- битка за равенство. Това беше дълъг път и бабите ни, майките ни и жените от времето на Mad Men трябва да се гордеят, защото благодарение на тях, днес темата е друга. Днес жената не трябва да бъде просто равна, а да бъде empowered. Не просто като жена с власт, а като жена с мощ. Всепомитаща, изумителна, вдъхновяваща мощ, с която прави всичко и това я прави окрилена и окриляваща.


Това е и мисията на фондация „Окрилена" които заедно с брандът за тениски Bloom Stars създадоха два модела много красиви тениски с послания, които да провокират обществен разговор за равенството, жените с власт и мощ и мъжете, които живеят в мир и удоволствие с това.

Защото men of quality don't fear equality.

Точно толкова просто е."


- Мила Михова


Мила Михова е оперна певица (сопрано) с обещаваща международна кариера. Дъщеря е на примата Дарина Такова. Класира се трета на голям международен конкурс за млади оперни артисти на Римската опера, участва в един от най-престижните оперни фестивали в света - фестивалът "Росини" в Пезаро, а времето си поделя между София, Рим и Монополи, където работи с вокален педагог. Освен да пее тя умее да пише, да готви, да разсмива и да се грижи за котки с много козина. Неотдавна излезе и нейната книга "Не може да бъде" - 19 разказа, събрани от "Пощенска кутия за приказки".


Благодарим на Mила за това, че прие предизвикателството и се включи в кампанията на Okrilena х Bloomstars, която създадохме, за да изразим позицията си за равенството между половете и против насилието на жени. Aко искате и вие да се включите в нашата кампания, тениските ви очакват на сайта на Bloomstars.


Снимки: Жени ВучеваПоследни публикации

Виж всички

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page