top of page

Книги и размисли: „Мляко и мед" на Рупи Каур

Актуализирано: 8.11.2021 г.


Млякото и мед" на Рупи Каур предизвиква огромно вълнение сред жените от излизането на книгата през 2014 г. Невероятно автентична колекция от опустошително красива поезия, тя помага на хората лесно да свържат собствения си опит с нещата, за които пише Каур. Тя доставя положително за жената послание по едновременно бурен и окриляващ начин.

Млякото и мед" се състои от четири глави, които се фокусират върху любовта, загубата, насилието, и женствеността. Каур пише много просто, много сурово и емоционално. Нейните мощни изображения на женската сила и устойчивост създават фокус върху това как да бъдеш цветна жена и е влияе на живота на жените по света.


Много от стиховете й са написани от гледна точка на жена, която е била сексуално малтретирана и се задълбочава в това как тази травма променя напълно женското възприятие за света и засяга отношенията с мъжете. Нейният възглед за процеса на душевното освобождаване дава на читателя да знае, че една жена може да бъдете уязвима и окрилена едновременно.

За жените, особено за младите момичета, този образ жената, която се бори с историята си на насилие и излиза от нея по-силна и по-съзвучна със себе си, е наистина вдъхновяваща. Когато една жена се сблъска с форма на малтретиране, животът й е повлиян от това и това, но и й позволява да погледне назад и да види саморазвитието и способността си за се справя с моменти от живота, пречупващи духа, прорязващи сърцето. В цялата книга прозира и трансформацията на авторката и нейната силна личност и се виждс, че нейните минали преживявания водят до дълъг път на самоизследване, което в крайна сметка е води до приемане.


Мляко и мед" засяга борбата да бъдеш жена и това как възгледът на обществото за жените допринася за нашите взаимоотношения със себе си и с мъжете. Именно тази книга дава на хиляди жени нов поглед върху писането. Това им показа силата на изкуството и качествената феминистка литература и ги вдъхновява да продължават с изкуството си и да се занимавам със смислено писане. Рупи Каур дава пример и проправя пътя на младите откровени жени, позволявайки на момичетата да се чувстват уверени и окрилени от своя житейски опит - дори най-негативният, и в крайна сметка да бъдат пълноценни жени.


Илюстрация: Калина Кючукова24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page